У початок

Мінекономіки опублікувало нові граничні ціни на пальне

Міністерство економіки України 18 березня оприлюднило середню вартість бензинів обсягом 28,87 грн/л і дизпального – 32,05 грн/л, на підставі яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на АЗС.

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 33,42 грн/л, на «звичайне» дизпальне – 37,05 грн/л.

Таким чином, завдяки обнуленню Верховною Радою акцизу на пальне та зниженню ставки ПДВ до 7% з 20%, ціна на бензин на середину березня знижено на 10,1 грн/л, на ДП – на 7,9 грн/л.

Як повідомлялося, Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії військового стану». Одним із тимчасових податкових послаблень є скасування акцизу на пальне і зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

Зазначимо, одночасно з набуттям чинності цим законом Кабмін змінив формулу розрахунку максимально дозволеної ціни на паливо вроздріб. До неї внесено додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачань із Білорусі й Росії на країни Євросоюзу. Якщо раніше логістичні й інші витрати під час розрахунку становили $27/тонна, то тепер витрати на логістику збільшено до $50 за тонну. Також запроваджено інші витрати, передбачені у зовнішньоекономічному договорі, на суму $150/тонна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти