У початок

Сьогодні Мінекономіки очікує здешевлення пального на 5-7 грн/л

Ціни на пальне в Україні знизяться на 5-7 грн за літр вже у п'ятницю, 18 березня, завдяки скасуванню Верховною Радою з ініціативи уряду акцизу на пальне й зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

«Тепер дизпальне коштуватиме на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин – більш ніж на 7 грн дешевший (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр)», – йдеться в повідомленні відомства у «Телеграмі» вночі у п'ятницю.

Мінекономіки зазначає, що завдяки цьому вдасться акумулювати достатньо ресурсів для посівної кампанії і перевезення критично необхідних вантажів, зокрема продуктів харчування.

Як повідомлялося, одночасно з обнулінням акцизу і зниженням ПДВ Кабінет міністрів України збільшив логістичні й інші витрати при розрахунку середньої вартості бензину і дизельного пального, на підставі якої встановлюється гранична ціна для продажу через мережу АЗС. Відповідно до постанови КМУ №249 від 11 березня 2022 року, якщо раніше логістичні й інші витрати під час розрахунку становили $27/тонна, то тепер витрати на логістику збільшено до $50 за тонну. Також запроваджено інші витрати, передбачені у зовнішньоекономічному договорі, на суму $150/тонна.

Це дасть змогу операторам ринку завезти пальне з нових імпортних напрямків замість російського і білоруського.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти