У початок

ГРС буде обладнано сонячними батареями

Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) обладнає сонячними панелями газорозподільні станції (ГРС) для забезпечення резервного живлення. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ОГТСУ.

«Через значне пошкодження електричних мереж у зонах бойових дій Оператор ГТС України терміново встановлює комплекти з сонячних панелей на газорозподільних станціях для забезпечення їх резервного живлення», – сказано у повідомленні.

«Ми планували реалізацію цього проєкту ще до війни як одну з  ініціатив для оптимізації споживання енергетичних ресурсів. Тепер, коли електромережі України потерпають від постійних обстрілів ворога, це необхідність, щоб газорозподільні станції мали автономні варіанти живлення й могли виконувати свої функції», – зазначив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

Як зазначають в ОГТСУ, першочергове завдання проєкту — забезпечити газорозподільні стації додатковими джерелами електроенергії для того, щоб вони могли безперебійно виконувати всі свої функції й забезпечувати газом населення у відповідних регіонах.

«Удень сонячна панель забезпечуватиме електроенергією вимірювальні комплекси і заряджатиме акумулятор. У нічний час комплекс живиться від акумулятора. Використовується те обладнання, яке вже є в наявності на складах у постачальників в Україні. Монтаж і наладка обладнання здійснюється самостійно — силами фахівців Оператора ГТС», – повідомляється на сайті.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти