У початок

Мінекономіки очікує збільшення обсягів бензину на ринку вчетверо, ДП — вдвічі

Дефіцит пального в Україні може бути пом'якшено надходженням на ринок додаткових обсягів. Про це сказала в середу перший віцепрем'єр-міністр—міністр економіки України Юлія Свириденко на засіданні Конгресу місцевої і регіональної влади, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Свириденко повідомила, що наразі в операторів ринку в залишках зберігається 22,5 тис. тонн бензинів і 41,4 тис. тонн дизельного пального.

«Ми ухвалили низку урядових рішень, які дають змогу спрямувати наявні в країні обсяги — це 70 тисяч тонн бензину і близько 40 тисяч тонн дизеля — на ринок і мають зменшити дефіцит», — сказала вона, додавши, що в операторів також законтрактовано певні обсяги пального в Європі.

Свириденко також зазначила, що на ринку нафтопродуктів фіксується надмірний попит, що може бути спричинене панікою серед населення через тимчасовий дефіцит пального.

Нагадаємо, протягом останніх кількох тижнів у всіх регіонах України на АЗС спостерігається дефіцит бензинів. За прогнозами експертів, перебої з постачаннями триватимуть упродовж усього травня. 

Також зазначимо, що Міністерство економіки України досі не оприлюднило середню вартість бензину і дизпального, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях на початок травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти