У початок

Минулого тижня прибутки росії від експорту викопного палива зменшилися — CREA

За підсумками минулого тижня прибутки рф від експорту викопного палива зменшилися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 30 жовтня-5 листопада росія здійснила експорт викопного палива на 5,41 млрд євро, це на 5% менше порівняно з тижнем раніше. Надходження з експорту нафти зменшилися з 2,73 млрд євро до 2,66 млрд євро, нафтопродуктів і хімікатів — з 1,71 млрд євро до 1,27 млрд євро, вугілля — з 0,55 млрд євро до 0,5 млрд євро. При цьому надходження від експорту газу зросли з 0,86 млрд євро до 0,98 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопне паливо на суму 1,94 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Індія, Туреччина, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 30 жовтня-5 листопада з російських портів у Туреччину було відвантажено 69 тис. тонн дизельного пального й газойлю, 27 тис. тонн прямогінного бензину й 4 тис. тонн автомобільного бензину.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти