У початок

Медведчук розповів про роль Порошенка у справі виведення з держвласності «труби»

Затриманий СБУ народний депутат Віктор Медведчук повідомив, що питаннями виведення з держвласності нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок» він займався на прохання тодішнього президента Петра Порошенка. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного пального.

«Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме що той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив ухвалення потрібних рішень в усіх українських інстанціях», — ідеться у повідомленні.

Посилаючись на слова Медведчука, українська спецслужба повідомляє: «Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а фактично – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони ухвалювали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка».

Отже, як зазначають у СБУ, Медведчук запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання Порошенка.

«І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп, – до $42 млн. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачування дизеля через магістраль припинилося», — йдеться у повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням СБУ, Медведчук розповів про деталі узгодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях «Л/ДНР».

«У цьому було задіяно фактично всю верхівку державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями й тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему», – інформує СБУ з посиланням на слова Медведчука.

«Служба безпеки продовжує слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів», — зазначається у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти