У початок

«Медику–Шегині» знову буде заблоковано

З 15 січня по 15 березня 2024 року польські перевізники планують заблокувати українсько-польський прикордонний перехід «Медика–Шегині». Про це enkorr стало відомо з власних джерел.

Основною вимогою страйкарів залишається скасування транспортного безвізу для України.

Нагадаємо, 6 січня польські фермери припинили блокування цього прикордонного переходу. Першочергово страйкарі почали блокувати перехід у Медиці 23 листопада 2023 року. Через місяць, 24 грудня, вони заявили, що зупиняють акцію протесту до початку січня, а в разі виконання їхніх вимог можуть її і не відновити. Але не отримавши письмового запевнення за підписом прем’єр-міністра Дональда Туска про те, що вимоги буде виконано, вже 4 січня розпочали протест знову.

Хоч наразі КПП «Медика–Шегині» розблоковано і рух вантажівок через прикордонний перехід став більш активним, однаково у черзі на в’їзд в Україну очікують 900 вантажівок.

Станом на сьогодні залишаються заблокованими три українсько-польські КПП: «Ягодин–Дорогуськ», «Корчова–Краківець» і «Гребенне–Рава-Руська». На них протест розпочався 6 листопада і досі триває. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі для «Укрінформу» повідомив, що на ранок 11 січня 1000 вантажівок перебувають у чергах на цих трьох напрямках у бік України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти