У початок

Brent здорожчала до $78,78 за барель

Ціни на нафту зростають у п'ятницю вранці через ескалацію напруженості на Близькому Сході.

На 7:12 за київським часом березневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $1,36 (1,76%), до $78,78 за барель. На день раніше Brent здорожчала на $0,61 (0,8%), до $77,41 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $1,34 (1,86%), до $73,36 за барель. За минулу сесію контракт здорожчав на $0,65 (0,9%), до $72,02 за барель.

Ціна на WTI не опускається нижче від рівня довгострокової підтримки, що проходить близько позначки $70 за барель, з початку 2024 року, зазначає редактор Sevens Report Research Тайлер Річі.

«Основна причина – геополітична невизначеність навколо конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, що розширюється, а також пов'язані з ним атаки хуситів, яких підтримує Іран, на кораблі в Червоному морі», – додав він.

Хусити раніше цього тижня провели масштабну атаку на кораблі дронами й ракетами. Американські військові відбили атаку, проте транспортні компанії, як і раніше, побоюються направляти свої судна через Червоне море з міркувань безпеки.

У відповідь військові США і союзників завдали серії ударів по хуситах на території Ємену.

«Сьогодні за моєю вказівкою збройні сили США спільно зі Сполученим Королівством та за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади й Нідерландів успішно завдали ударів по низці об'єктів у Ємені, які використовуються повстанцями-хуситами для створення загрози свободі судноплавства на одному з найважливіших водних шляхів у світі», – заявив президент США Джо Байден. Ці удари він назвав «прямою відповіддю на безпрецедентні напади хуситів на міжнародні морські судна у Червоному морі».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти