У початок

Масштабну мережу збуту контрафактного пального викрили на Київщині (фото)

Правоохоронці провели 11 обшуків на території Києва і Київської області, припинили діяльність підпільної нафтобази і низки мінізаправних станцій. Про це повідомили в Національній поліції.

«Поліцейські вилучили понад 130 тонн контрафактного бензину, дизелю й газу, чорнову бухгалтерію та близько 800 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні.

Загальна сума вилученого контрафакту разом з резервуарами, баками, цистернами та іншим обладнанням за цінами чорного ринку становить близько 11 млн гривень.

Злочинну схему організували двоє 41-річних мешканців столиці. Зловмисники незаконно виготовляли, транспортували, організовували зберігання і реалізацію контрафактних паливно-мастильних матеріалів.

«Ділки працювали без відповідних документів і ліцензій, сумнівне пальне не відповідало державним стандартам України. Бензин і дизель, що прибував на підпільні бази, зловмисники розводили хімічними рідинами, збільшуючи кількість товару, далі збували клієнтам, які не підозрювали про підробку» — зазначив глава Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

Наразі поліцейські встановлюють співучасників злочинної схеми.

Правопорушників задокументували працівники відділу захисту інтересів суспільства та держави поліції Київщини спільно з детективами Бюро економічної безпеки й слідчими Київщини за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

За незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч.3 ст.204 ККУ) фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти