У початок

Marathon Oil і Chevron підписали газову угоду з Екваторіальною Гвінеєю

Підрозділ Marathon Oil підписав головну угоду з Noble Energy компанії Chevron та урядом Екваторіальної Гвінеї щодо наступних двох етапів розвитку регіонального газового мегахабу.

Згідно із заявою Marathon Oil, нова угода спирається на успіх фази I, об’єднуючи всі сторони щодо необхідних комерційних принципів для просування фаз II і III GMH.

Фаза I хабу була досягнута завдяки під’єднанню родовища Ален до Пунта-Європа, яка постачила перший газ у лютому 2021 року.

Крім того, газ Ален переробляється згідно з давальницькою угодою та угодою про розподіл прибутку через наземний завод скрапленого газу заводу «Альба», у якому Marathon Oil має 52% акцій, і завод СПГ в Екваторіальній Гвінеї потужністю 3,4 млн тонн на рік на острові Біоко, у якому Marathon Oil володіє 56%.

Етап II передбачає переробку газу Alba з 1 січня 2024 року за новими умовами контракту після закінчення терміну дії договору про продаж і купівлю Alba, пов’язаного з Henry Hub, наприкінці цього року, повідомили в Marathon Oil.

Компанія має 64% акцій у родовищі Альба.

Крім того, фаза II суттєво збільшить вплив Marathon Oil на глобальні ціни на СПГ і, як очікується, покращить прибутки компанії й грошові потоки в Екваторіальній Гвінеї, йдеться в повідомленні.

Відповідно до третьої фази, ця фаза, як очікується, сприятиме переробці газу з родовища Aseng на об’єктах Punta Europa.

Крім того, нещодавно укладений двосторонній договір про транскордонну розробку нафти і газу між Екваторіальною Гвінеєю та Камеруном надає інші можливості для подальшого розширення GMH шляхом швидкої монетизації транскордонних родовищ вологого газу, повідомили в Marathon Oil.

Окрім комерційних переваг, розширена розробка також забезпечує майбутні обсяги паливного газу для потреб Екваторіальної Гвінеї у виробництві електроенергії, забезпечує довгострокові можливості працевлаштування для жителів Екваторіальної Гвінеї й позитивно вплине на економіку місцевих громад, заявили у компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти