У початок

У березні росія збільшила експорт дизпального на 12% — Reuters

Експорт росією дизпалива у березні становив близько 4,5 млн тонн на добу, що на 12% більше порівняно з лютим, повідомляє Reuters із посиланням на Refinitiv.

За його даними, у березні основним напрямком постачання дизпального і газойлю була Туреччина, відвантаження в яку збільшилися майже вдвічі, до 1,6 млн тонн. З цього обсягу приблизно 0,5 млн тонн ще перебувають у дорозі, їх відвантажують в основному з портів рф на Балтиці.

Загалом у березні росія відвантажила зі своїх портів близько 300 тис. тонн ДП до Бразилії, майже стільки ж — у напрямку великого торгового хаба Фуджейра в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Відвантаження до Саудівської Аравії знизилися на 86,3%, з 485 тис. тонн у лютому до 66 тис. тонн у березні, але трейдери не виключають постачання в цьому напрямку через рейдові перевалки «борт-в-борт» (ship-to-ship, STS).

Ще близько 1 млн тонн дизпального відвантажили до країн Африки, включаючи Лівію, Туніс, Нігерію, Гану, Того, Сенегал і Марокко. Приблизно 0,7 млн тонн, відвантажених у березні, поки що не мають кінцевого пункту призначення або йдуть у напрямку STS-перевалок.

Близько 2,5 млн тонн перебувають у дорозі до місця призначення, і частина обсягів може змінити напрямок постачання, уточнює Reuters.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти