У початок

Латвія до кінця року оголосила енергокризу у постачанні нафтопродуктів

Кабінет міністрів Латвії оголосив енергетичну кризу в постачанні нафтопродуктів до 31 грудня 2022 року, йдеться у розпорядженні уряду, опублікованому в офіційному виданні Latvijas Vestnesis.

Документ передбачає, що Державний кризовий центр з енергетики є установою, відповідальною за координацію діяльності у період державної енергетичної кризи у сфері постачання нафтопродуктів.

Дозволено також виведення ринку резервів нафтопродуктів, встановлюється обов'язок власників запасів нафтопродуктів підготувати їх до висновку. При цьому передбачено, що ліцензовані роздрібні продавці нафтопродуктів, а також постачальники критично важливих послуг мають право звертатися до Державного бюро контролю за будівництвом (ДБКБ) за дозволом на закупівлю із резервів, створених для безпеки.

Контроль за виконанням розпорядження здійснюватимуть поліція й Служба державних доходів. Вони стежитимуть за тим, щоб нафтопродукти не вивозилися з Латвії й видавалися відповідно до рішень ДБКБ.

Як пояснив міністр економіки Латвії Яніс Вітенбергс, рішення уряду забезпечить вихід із ситуації у разі перебоїв на ринку пального. Нині Латвія має запаси нафти, які дозволяють народному господарству функціонувати протягом 90 днів.

Водночас міністр констатував, що поточна ситуація у сфері торгівлі пальним стабільна, і повідомлень про те, що постачання може бути припинено, немає, хоч у поточній геополітичній ситуації ризики існують.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти