У початок

Кувейт нарощує переробку нафти, щоб збільшити експорт

Кувейт посилює переробку сирої нафти на своїх трьох нафтопереробних заводах (НПЗ) із важкими сортами нафти, щоб максимізувати експорт більш прибуткової легкої нафти, пише Bloomberg.

«Наразі нафтопереробні заводи переробляють 1,4 млн барелів сирої нафти щодня і очікують підвищення до 1,6 млн барелів незабаром», — заявив в інтерв’ю під час конференції CERAWeek від S&P Global керівник Kuwait Petroleum Corp. шейх Наваф Аль-Сабах. Збільшення переробки відбулося, оскільки країна зобов’язалася скоротити видобуток нафти на 135 тис. барелів на день (б/д) у координації з деякими членами ОПЕК+, скоротивши загальну кількість сирої нафти, яку Кувейт може експортувати.

НПЗ «Аль-Зур» у Кувейті — один із найбільших на Близькому Сході, він здатний переробляти важкі й кислі сорти. Повна потужність заводу — 615 тис. б/д.

«Аль-Зур» використовує якомога більше важкої нафти, — сказав шейх Наваф у Х'юстоні. — Ми намагаємося максимізувати якомога більше важкої нафти на цьому НПЗ, оскільки вони отримують нижчий чистий прибуток на ринку». Це означає, що компанія може максимізувати експорт кувейтської сирої нафти — середнього сорту, який має вищу ціну.

Саудівська Аравія, росія, Кувейт та інші країни погодилися продовжити скорочення видобутку нафти приблизно на 2 млн б/д до червня, намагаючись запобігти світовому профіциту й підтримати ціни на нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти