У початок

КТК призупинив експлуатацію двох нафтоналивних причалів

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) призупинив експлуатацію двох із трьох виносних причальних пристроїв (ВПУ) на морському терміналі у зв'язку з пошкодженнями. Про це йдеться у повідомлені прес-служби консорціуму.

Зазначається, що в серпні під час планового технічного обслуговування водолазні групи виявили тріщини у вузлах кріплення підводних рукавів до танків плавучості.

Зокрема, на танку плавучості ВПУ-1 виявлено тріщину в сполучній пластині з частиною трубної обв'язки підводних шлангів, на танку плавучості ВПУ-2 — тріщину в аналогічній сполучній пластині, а також зміщення шарнірного з'єднання в місці утворення тріщини.

«Акціонерам компанії було повідомлено про ситуацію, що склалася 5 і 17 серпня 2022 року через дефекти на танках плавучості 1 і 2 відповідно. Вантажні операції на морському терміналі КТК тимчасово проводяться тільки через ВПУ-3. Використання одного ВПУ на цю мить дасть змогу виконати заявки вантажовідправників у знижених обсягах», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Росія вже обмежувала відвантаження нафти з Казахстану через порт в Новоросійську на узбережжі Чорного моря. Офіційна причина – роботи з знешкодження торпед і мін часів Другої світової війни, що не розірвалися. Роботи з розмінування були призначені на 20 червня і мали тривати до кінця місяця.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти