У початок

Ціни на газ у Європі перевищили $2 800 за тисячу кубометрів

Спотова ціна на газ у Європі вранці в понеділок продовжила зростання після новини про новий ремонт на магістралі «північний потік» і перевищила $2 800 за тисячу кубометрів.

Вартість найближчого (вересневого) ф'ючерсу на TTF на біржі ICE Futures у понеділок вранці досягла $2 866 за тисячу кубометрів, передає «Інтерфакс-Україна».

Із початку серпня середня ціна на TTF склала $2 230, у липні газ торгувався в середньому за $1 764 за тисячу кубометрів. Історичний максимум ціни на газ у Європі було зафіксовано 7 березня цього року, коли за квітневий ф'ючерс у якусь мить давали $3 898.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері російський «газпром» повідомив, що повністю призупинить постачання газу в Німеччину трубопроводом «північний потік» із 31 серпня щонайменше по 2 вересня. Компанія пояснює припинення роботи трубопроводу потребою зупинити останній працюючий газоперекачувальний агрегат Trent 60 на три доби для проведення технічного обслуговування й планово-попереджувальних робіт.

Як повідомлялося, раніше російський «газпром» офіційно відмовився забирати відремонтовану турбіну для газопроводу «північний потік», яка зараз перебуває в Німеччині, вимагаючи скасування запроваджених проти росії санкцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти