У початок

Правоохоронці викрили бердичівських посадовців, які розкрадали пальне

СБУ викрила заступника Бердичівського міського голови та його спільника, який під час воєнного стану разом зі спільником розтратив 31 тис. л пального зі стратегічного резерву більше ніж на мільйон гривень. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці управління СБ України в Житомирській області у мережі Facebook.

«На Житомирщині співробітники Служби безпеки України задокументували схему розтрати пального зі стратегічного матеріального резерву громади, яку організував один із заступників Бердичівського міського голови.

Посадовець разом зі своїм спільником розтратив 31,3 тис. л дизельного пального на понад мільйон гривень, яке повинно було використовуватися винятково для потреб оборони і для забезпечення життєдіяльності територіальної громади в умовах дії воєнного стану», – сказано у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у разі активізації бойових дій на території регіону нестача стратегічного запасу пального могла поставити під загрозу готовність Сил опору до надання відсічі агресору й призвести до погіршення забезпечення об’єктів місцевої інфраструктури.

За даними досудового розслідування, у березні цього року після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну рішенням ради оборони Житомирської області було поповнено матеріальний резерв Бердичівської тергромади на додаткових 82,5 тис. л ДП. Цей запас мав перебувати на відповідальному зберіганні у визначеного офіційними договорами місцевого підприємства.

Натомість посадовець міськради разом зі своїм спільником – одним із керівників міської комунальної служби – дали незаконну вказівку про завезення усього об’єму дизелю для зберігання на потужностях іншої комерційної структури, підконтрольної одному із фігурантів провадження.

Надалі, йдеться у повідомленні, пальне неофіційно продавалося «наліво», а прибуток «осідав» у кишенях чиновників.

Перевіркою підтверджено, що дії зловмисників заподіяли Бердичівській міській територіальній громаді збитки на 1,06 млн гривень.

Як зазначає прес-служба відомства, за матеріалами СБУ заступнику Бердичівського міського голови повідомлено про підозру в розтраті чужого майна за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в умовах воєнного стану в особливо великих обсягах, тобто за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Його спільнику – керівникові міської комунальної служби Бердичева – інкримінується вчинення аналогічного злочину.

«У межах кримінального провадження вирішується питання про відсторонення посадовців від займаних посад і обрання їм запобіжних заходів. Прокуратура готує позов про стягнення з фігурантів справи завданих територіальній громаді збитків», – пояснюють в управлінні СБУ Житомирської області, додаючи, що документування оборудки із пальним зі стратегічного резерву здійснювали співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти