У початок

Кременчуцький НПЗ вийшов на режим

Також є російською мовою

ПАТ «Укртатнафта» 19 листопада усунуло наслідки загоряння на установці первинної переробки нафти АТ-2 комплексу ДК-3/1 на Кременчуцькому ПНЗ, а з завтрашнього дня відновить відвантаження пального. Про це йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.

«Сьогодні, 22 листопада, всі виробничі установки вийшли на звичайний технологічний режим. Із завтрашнього дня розпочнеться відвантаження товарної продукції споживачам», — заявили в компанії.

На підприємстві також наголосили, що вже до кінця поточного тижня відвантаження нафтопродуктів відновиться у повному асортименті та у звичних обсягах.

Як відомо, 13 листопада 2021 року на установці первинної переробки нафти АТ-2 комплексу ГК-3/1 паливного виробництва №1 Кременчуцького НПЗ сталася розгерметизація труби, що призвело до займання нафтової сировини.

Завдяки злагодженим діям підрозділів ДСНС та служб заводу спалах вдалося оперативно ліквідувати. Постраждалих немає.

Довідка enkorr

«Укртатнафта» володіє найбільшим НПЗ у Кременчуці. З 2019 р. компанія також активний учасник гуртового ринку, здійснює імпорт нафтопродуктів і скрапленого газу через Одеський порт.

У 2020 р. «Укртатнафта» виробила 1,057 млн ​​т дизельного пального, зайнявши 14,2% українського ринку. При цьому частка компанії на ринку бензинів склала 42% (884,2 тис. т), скрапленого газу – 5,6% (111 тис. т).

Понад 56% акцій належить структурам групи «Приват» і Олександра Ярославського, 43% акцій перебуває у власності НАК «Нафтогаз України».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти