У початок

Кременчук вийшов у гурт зі своїм високооктаном

Також є російською мовою

ПАТ «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ) розпочало реалізацію дрібногуртових і великогуртових партій високооктанового бензину марки А-98. Про це enkorr розповіли в Консалтинговій групі «А-95» за підсумками щоденного моніторингу цін на гуртовому ринку.

Компанія пропонує ресурс у Кременчуці за 44 700 грн/т і 33,37 грн/л.

Як повідомлялося, Кременчуцький НПЗ уперше в Україні розпочав промисловий випуск високооктанового бензину А-98. Підприємство отримало всі необхідні документи й сертифікати відповідності і вже сьогодні виробило перші 2 000 тонн продукту.

За даними Консалтингової групи «А-95», 2021 року в Україну імпортовано 23,8 тис. т бензину А-98, з них 7,5 тис. т – з Литви, решту ресурсу – з Білорусі.

Реалізацію бензину А-98 в Україні ведуть WOG, Socar, KLO, UPG і деякі регіональні мережі. З початком виробництва у Кременчуці постійний продаж марки розпочне мережа групи «Приват».

Бензин А-98 переважно використовується в автомобілях з моторами, що мають підвищений рівень стиснення. Завдяки високим антидетонаційним властивостям (октановим характеристикам), бензин підвищує потужність роботи двигуна й покращує динаміку розгону, знижуючи рівень вібрації й шуму, і суттєво знижує витрату пального.

Довідка enkorr

«Укртатнафта» володіє найбільшим НПЗ у Кременчуці. З 2019 р. компанія також активний учасник гуртового ринку, здійснюючи імпорт нафтопродуктів і скрапленого газу через Одеський порт.

У 2021 р. «Укртатнафта» виробила 1,17 млн ​​т дизельного пального, зайнявши 14% українського ринку. При цьому частка компанії на ринку бензинів становила 38% (879 тис. т), скрапленого газу – 6% (122 тис. т).

Понад 56% акцій належить структурам групи «Приват» і Олександра Ярославського, 43% акцій перебуває у власності НАК «Нафтогаз України».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти