У початок

Країни G7 не змінюватимуть «стелі» цін на нафту з рф – ЗМІ

Країни G7 мають намір залишити верхню межу вартості нафти з росії на рівні $60 за барель, повідомили джерела The Wall Street Journal. Єврокомісія сповістила країни Євросоюзу про позицію об'єднання.

За інформацією газети, президент США Джо Байден повідомив голові ЄК Урсулі фон дер Ляйєн під час зустрічі у Вашингтоні, що його адміністрація не має бажання коригувати «стелю». Рада національної безпеки США відмовилася від коментарів.

Помічник голови Мінфіну США Бен Харріс раніше повідомляв, що «стелю» може бути знижено на $5.

За інформацією Bloomberg, Польща, Литва й Латвія виступали за зниження «стелі» нафтових цін майже на $10 — до $51,45 за барель. Естонія раніше у березні закликала знизити стелю до $30 за барель.

США мотивували встановлення ліміту на рівні $60 за барель тим, що російське паливо має продовжувати надходити на світові ринки.

«Стелю» цін на нафту запровадили країни західної коаліції – G7, ЄС і Австралія. Вона почала діяти 5 грудня 2022 року. З 5 лютого діє обмеження на вартість нафтопродуктів. Коаліція забороняє своїм компаніям надавати послуги третім країнам з транспортування російської нафти й страхування перевезень за ціною, вищою від встановлених лімітів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти