У початок

Котирування в Європі зросли на понад $40/т

Котирування у Середземномор'ї й портах північної Європи з початку квітня зросли на $41/т для бензинів і на $42/т — для дизельного пального. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

У середземноморському регіоні Європи вартість бензинів зросла на 6% ($52/т), до $916/т. У північно-західному регіоні Європи зростання було дещо меншим — на $29/т, до $989/т.

Дизельне пальне з початку місяця у Середземномор'ї підвищилося на $52/т — до $788/т, тоді як дизельне пальне у портах північної Європи здорожчало всього на $32/т, до $816/т.

При цьому спред між північно-західними і середземноморськими котируваннями на бензин у квітні зріс на $4/т порівняно з березнем, до $78/т у середньому за місяць. Різниця котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період зросла на $4/т, до $37/т.

«Європейське зростання цін стало додатковим стимулом для зростання вартості в гурті, проте наразі ми бачимо обережне підвищення прайсів у гуртових операторів, оскільки в них на руках ще є ресурс, який було придбано за березневими цінами, які були меншими», — кажуть в Консалтинговій групі «А-95».

Як повідомлялося, основною причиною підвищення вартості пального на зовнішніх ринках стало зростання світових цін на нафту з початку місяця. Так, у четвер, 6 квітня червневі ф'ючерси на Brent торгувалися за $85,12 за барель. При цьому за підсумками тижня Brent здорожчала на 6,6%, WTI – майже на 6%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти