У початок

Котирування газойлю впали нижче від $680/т

Вартість газойлю на лондонській біржі стрімко падає на тлі здешевшання нафти на світовому ринку. Протягом доби котирування ICE Gasoil втратили $27/т і досягли позначки $671/т станом на 10:30 за київським часом, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Це мінімальне значення з початку цього року.

Вранці 4 вересня нафта Brent торгувалася на рівні $73,4 за барель, втративши більш ніж 4% з попередньої сесії. «Ведмежі» сигнали котируванням подає китайська економіка, яка демонструє ознаки слабкості.

Варто зазначити, що на європейському ринку зберігається профіцит дизельного пального й газойлю попри ремонтні роботи на заводах у Німеччині й Нідерландах. Постачання дизпального у супертанкерах в європейські порти забезпечили в серпні максимальні з січня 2023 року обсяги імпорту. Це зумовлює подальше зменшення дизельної маржі на європейському ринку. За підсумками торговельних днів 30 серпня й 1 вересня спред між котируваннями нафти й дизелю перебував у діапазоні $13,93-14,71 за барель. Це мінімальні показники цього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти