У початок

Контрабандисти везли за кордон у цистерні сигарет на 60 млн грн – БЕБ

У Чернівецькій області отримав підозру співорганізатор злочинної схеми з вивезення сигарет за кордон в автомобільних цистернах. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) України на своєму сайті.  

«Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Чернівецькій області оголосили підозру одному з організаторів каналу контрабанди сигарет», – йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, зазначають у БЕБ, що для вивозу товару за кордон фігуранти використовували вантажні автомобілі з напівпричепами-автоцистернами. Своєю чергою підозрюваний відповідав за оренду складів і логістику.

«Під час обшуків детективи вилучили понад 800 тис. пачок фальсифікованих сигарет, які організатори схеми планували перевезти через державний кордон України до країн ЄС. Їхня орієнтовна вартість становить понад 60 млн грн», – повідомляє відділ комунікацій БЕБ.

Співорганізатору злочинної діяльності повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 201-4 та ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України. Як запобіжний захід суд обрав йому тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 10 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування. Оперативний супровід здійснюють співробітники оперативно-розшукового підрозділу Державної прикордонної служби України, процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура.  

Як повідомляв enkorr раніше, чернівецькі митники знайшли у газовій автоцистерні цигарки майже на 12 млн грн.

Видання також писало, що на кордоні з Румунією закарпатські митники спільно з прикордонниками демонтували газову цистерну, нашпиговану 215 ящиками сигарет, орієнтовною загальною вартістю понад 5,6 млн грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти