У початок

Комунальники переплатили за пальне 635 тис. грн — прокуратура

Завдяки прокуратурі Житомирщини товариство поверне 635 тис. грн бюджетних коштів, зайво одержаних від продажу пального за завищеними цінами. Про це повідомляє громадсько-політичний портал Житомира.

Згідно з повідомленням, заявлений Коростенською окружною прокуратурою позов щодо визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю паливно-мастильних матеріалів і стягнення з приватного товариства понад 635 тис. грн на користь комунального підприємства Господарським судом Запорізької області повністю задоволено.

Йдеться про те, що торік навесні, за результатами відкритих торгів, комунальне виробничо-господарське підприємство міста Коростеня уклало із запорізьким приватним товариством договір на закупівлю 96 тис. літрів бензину і 150 тис. літрів дизельного пального на загальну суму понад 6 млн грн.

Проте прокурори встановили, що згодом, у порушення норм Закону України «Про публічні закупівлі» й умов договору, без належного обґрунтування щодо змін ринкових цін, безпідставно укладено ще чотири додаткових угоди, якими збільшено вартість одиниці товару й зменшено обсяги пального.

Унаслідок цього товариство фактично не постачило замовникові пального на 635 тис. грн.

За втручання окружної прокуратури постачальника зобов’язано у примусовому порядку повернути зайво отримані кошти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти