У початок

Командир переплатив за паливні резервуари 12 млн грн – ДБР

У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн грн на закупівлях паливних резервуарів. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР) на своєму сайті.

«Працівники ДБР у співпраці з СБУ повідомили про підозру командиру однієї з військових частин на Кіровоградщині, який через недбалість допустив переплату майже 12 млн грн при закупівлі паливних резервуарів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі ДБР, на оголошених військовою частиною закупівлях подали заявки три учасники. Переможцем було обрано пропозицію від приватного підприємства з найменшою ціною.

Проте після укладення договорів комерсанти у документації штучно завищили вартість продукції. Посадовець військової частини не перевірив зміну суми у договорі. Таким чином загальний розмір збитків державі сягнув майже 12 млн грн.

«Наразі посадовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України)», – повідомляє прес-служба бюро.

Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків. Санкція статті, яка інкримінується військовому, передбачає до 8 років позбавлення волі.

Як писав enkorr раніше, начальнику логістики однієї з військових частин Донеччини оголошено про підозру через розтрату майже 20 тонн дизпального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти