У початок

Отримав підозру військовий через розтрату 20 тонн ДП – прокуратура

Начальнику логістики однієї з військових частин Донеччини оголошено про підозру через розтрату майже 20 тонн дизпального. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомили про підозру начальнику логістики однієї з військових частин Донеччини за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах в умовах воєнного стану  (ч. 4 ст. 191 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідством встановлено, що на початку  2022 року   Міністерство оборони України уклало договір із київською компанією про постачання продуктів харчування й питної води до військових частин. За умовами договору транспортування до частини на територію Донецької області повинна була здійснювати компанія-постачальник.

Однак начальник логістики військової частини домовився з представником компанії про те, що доставку харчів і питної води військова частина буде перевозити зі складів постачальника до свого продовольчого складу власним транспортом. За це постачальник буде віддавати грошима вартість пального посадовцю всупереч умовам договору.

Таким чином, зазначають у прокуратурі, було безпідставно розтрачено майже 20 тонн дизельного пального загальною вартістю понад 370 тис. грн.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі першого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську.

Як писав enkorr раніше, отримав підозру військовий, який продав ДП свого підрозділу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти