У початок

КМГ з Abu Dhabi Ports Group під кінець року майже вдвічі збільшать танкерний флот

«Казмунайгаз» (КМГ) і Abu Dhabi Ports Group (ADP) до кінця року мають намір збільшити пул танкерів з чотирьох до семи в рамках спільного підприємства з транспортування нафти Каспійським морем. Про це Агентству нафтогазової інформації повідомили у прес-службі КМГ.

Голова правління КМГ Магзум Мірзагалієв під час робочого візиту до Абу-Дабі (ОАЕ) зустрівся з головою правління ADP Мохамедом Джума Аль-Шамісі. Сторони обговорили поточну діяльність спільного підприємства Caspian Integrated Maritime Solutions (CIMS) у рамках виконання доручення президента РК з розвитку альтернативних маршрутів експорту казахстанських вуглеводнів. Зокрема минулого місяця було придбано нові нафтоналивні танкери дедвейтом 8 тис. тонн – «Taraz» і «Liwa», які буде задіяно у перевезеннях казахстанської нафти Каспійським морем.

Сторони також розглянули питання співпраці з транспортування нафти у відкритих морях. На сьогодні спільний пул танкерів ТОВ «НМСК «Казмортрансфлот» (КМТФ, дочірнє підприємство КМГ) й ADP складається з чотирьох суден. Цього року вперше було підписано договір на перевезення тенгізької нафти в міжнародних водах з компанією Chevron. Танкери КМТФ і ADP розпочали транспортування вантажу за цим контрактом.

До кінця цього року очікується поповнення пулу ще трьома танкерами ADP – двома Aframax (дедвейтом 115 тис. тонн) і одним Suezmax (дедвейтом 130 тис. тонн).

«Ми задоволені розвитком нашої співпраці з Abu Dhabi Ports Group. Сьогодні ми активно працюємо над тим, щоб у перспективі розширити пул міжнародних компаній, які користуються нашими послугами з транспортування нафти. У короткостроковій перспективі планується спільне будівництво танкерів для перевезення нафти у відкритих морях і в Каспійському морі. З урахуванням розширення танкерного флоту у майбутньому наше спільне підприємство CIMS може стати морським логістичним гравцем глобального масштабу», – зазначив Мірзагалієв.

Окрім того, сторони обговорили програму працевлаштування казахстанців на об'єктах ADP в ОАЕ й інших країнах. Нині готується проєкт угоди між компаніями у цій галузі, що передбачає прийом на роботу казахстанських фахівців протягом п'яти років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти