У початок

Unimot не планує масового встановлення зарядних пристроїв на станціях Avia

Unimot не планує найближчим часом запускати зарядні пристрої для електромобілів на станціях мережі Avia в більших масштабах, оскільки не бачить перспектив прибутковості цього бізнесу, повідомив ISBnews президент групи Адам Сікорський.

«Ми спостерігаємо за цим ринком, але не плануємо сьогодні встановлювати зарядні пристрої для електромобілів на всіх наших станціях», — сказав Сікорський.

На його погляд, у польських умовах цей бізнес поки що не має шансів стати прибутковим.

«Простіше кажучи, я не дуже вірю в електромобільність на АЗС. Це не означає, що я не вірю в електромобільність як таку або що я проти електромобілів. Але я не вважаю, що замінити виручку від традиційного палива на станціях виручкою від продажу енергії для зарядки автомобілів колись реально», — додав президент.

Він підкреслив, що дані з ринків, набагато розвиненіших з погляду електромобільності, ніж Польща, показують, що автозаправні станції не відіграють значної ролі в структурі мережі зарядних станцій, яка має бути набагато щільнішою, ніж мережа автозаправних станцій.

«У Польщі близько 20 млн легкових автомобілів, які сьогодні забезпечено пальним менше ніж на 8 тис. АЗС. Якщо підрахунки правдиві, то при гіпотетичній заміні всього автопарку електромобілями ми мали б мати мережу із 1-2 млн зарядних точок», — пояснив керівник Unimot.

Unimot спеціалізується на торгівлі дизельним пальним, біопаливом, скрапленим нафтовим газом (LPG), природним газом (включаючи LNG) та електроенергією. Як член міжнародної асоціації Avia International з 2017 року розвиває мережу автозаправних станцій у Польщі під брендом Avia. 2020 року компанія вийшла на ринок сонячної енергії з брендом Avia Solar. У березні 2017 року компанія дебютувала на основному ринку Варшавської фондової біржі після переходу з NewConnect; входить до індексу sWIG80. 2022 року компанія мала 13,37 млрд злотих консолідованого доходу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти