У початок

Кілька країн ЄС блокують ембарго на нафту з росії – Боррель

Євросоюзу складно ухвалити рішення про запровадження санкцій проти російської нафти, оскільки кілька країн ЄС пообіцяли ветувати таке рішення.

Про це високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив в інтерв’ю журналістам європейського альянсу видань LENA, написав «Бізнес.Цензор» із посиланням на повідомлення Le Figaro.

«Наскільки мені відомо, наразі на столі немає пропозиції щодо (запровадження санкцій проти російських – ред.) нафти й газу. Є багато міркувань, багато пропозицій, які вивчаються. Як краще це зробити? Через податок? Запровадити заборону? Багато економістів стверджують, що найбільш раціональним було б підвищити податок на російські нафту і газ, щоб створити стимул шукати інші джерела. Жодна з цих пропозицій не отримала необхідної одностайності», – визнав Боррель.

Він зазначив, що досягти компромісу в ЄС для запровадження ембарго на імпорт російської нафти «буде дуже складно, оскільки деякі країни-члени вже заявили, що накладуть вето на будь-яке колективне рішення».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти