У початок

Франція анонсувала санкції проти російської нафти «найближчими тижнями»

Імпорт на російську нафту може бути включено в новий пакет санкцій ЄС проти рф найближчим часом. Про це міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив в ефірі місцевої радіостанції RMC, пише «Бізнес.Цензор».

Він сказав, що це відбудеться «найближчими тижнями», і нагадав, що для прийняття рішення потрібна згода 27 держав-членів ЄС, якої поки немає, оскільки існують заперечення й справедлива стурбованість із цього приводу, але заборону на імпорт російської нафти в Євросоюзі розглядають.

Ле Мер зазначив, що разом із запровадженням санкцій потрібно знайти альтернативи, щоб уникнути стрибка цін на пальне для споживачів. А також нагадав, що французький президент Еммануель Макрон неодноразово казав про потребу посилення санкцій проти росії шляхом припинення імпорту вугілля і нафти.

«Він не пропонував газ, тому що відомо, що для низки європейських країн це означало б зупинку всієї економічної й соціальної діяльності. А з вугіллям це вже здійснено. Сьогодні на столі заборона імпорту нафти з росії», – підсумував Ле Мер.

Як повідомлялося, напередодні високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Євросоюзу складно ухвалити рішення про запровадження санкцій проти російської нафти, оскільки кілька країн ЄС пообіцяли ветувати таке рішення.

Раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн поінформувала лідерів провідних країн Заходу про роботу над додатковими санкціями ЄС проти рф, наголосивши на доцільності запровадження санкцій проти імпорту російської нафти.

Минулого тижня глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Рада ЄС продовжить дебати про санкції проти рф, зокрема йдеться про нафту і газ, але поки що конкретного рішення не ухвалено.

Проти запровадження будь-яких санкцій щодо імпорту російської нафти і газу виступає Угорщина, заявляв міністр закордонних справ країни Петер Сіярто.  

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти