У початок

Дегазифікація росії цивілізованим світом триває – ОП

Уряди багатьох країн вдаються до кроків, які обмежують для росії змогу мати криваві гроші, щоб продовжувати вбивати українців. Низку таких заходів наведено у телеграм-каналі керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Так, як сказано в оприлюдненому ним повідомленні, Італія готова повністю відмовитися від російського газу до 2023 року. ОП наводить дані агентства Reuters, яке посилається на італійський уряд.  

«Після вторгнення росії в Україну там вирішили диверсифікувати постачпння. Італія вже підписала угоди з Алжиром, Єгиптом і Республікою Конго, щоб замінити російський газ. Також розглядають скраплений природний газ», – йдеться у повідомленні.

Водночас Іспанія й Франція вирішили реанімувати проєкт трубопроводу Midcat і завершити його будівництво до 2030 року. Ним транспортуватиметься газ і «зелений» водень з Каталонії у Францію.

Також американська нафтова компанія ExxonMobil розглядає змогу повністю припинити роботу в росії до 24 червня. У березні ExxonMobil повідомляла про припинення діяльності й вихід із нафтогазового проєкту «сахалін-1».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти