У початок

Китай до 2025 р. обмежить сукупну потужність своїх НПЗ до 1 млрд т нафти

Китай має намір до 2025 року обмежити свої потужності з переробки нафти на рівні 1 млрд тонн (з урахуванням запланованих до введення об'єктів) з метою оптимізації енергетичного сектора й зниження викидів парникових газів.

Про це повідомляє Національна комісія з розвитку і реформ (National Development Reform Commission), передає «Інтерфакс-Україна».

«До 2025 року внутрішні потужності з переробки нафти контролюватимуться в межах 1 млрд тонн, а установки від 10 млн тонн становитимуть близько 55% від усіх потужностей. Структуру виробничих потужностей і схему продуктивності буде поступово оптимізовано. Надалі буде підвищено стійкість технічного обладнання й підвищено ефективність використання енергетичних ресурсів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що регіональна влада має сприяти «планомірній ліквідації установок атмосферно-вакуумної перегонки нафти (АВТ) річною продуктивністю 2 млн тонн і менше, що не відповідають національній промисловій політиці», до 2025 року. При цьому частину установок річною потужністю до 2 млн тонн, що відповідають критеріям ефективності, може бути збережено після проходження відповідних наглядових процедур.

NDRC також наголошує, що потужність АВТ-установок на нових НПЗ має бути не менше від 10 млн тонн на рік.

Річна потужність усіх китайських НПЗ 2022 року досягла 920 млн тонн, проте їх завантаження становило близько 70%: фактично було вироблено 675,9 млн тонн нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти