У початок

Керівник управління ДЕІ однієї з областей привласнив майже тонну пального – облпрокуратура

Колишнього начальника Держекоінспекції в Закарпатській області підозрюють у незаконному заволодінні паливними скретч-картами. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура на своєму офіційному сайті.

«За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому начальнику Державної екологічної інспекції в Закарпатській області повідомлено про підозру у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті облпрокуратури, слідством встановлено, що «керівник протиправно заволодів паливними скретч-картами, закупленими за державні кошти на потреби установи. У розпорядженні підозрюваного опинилися «талони» на 930 л дизельного пального й бензину. У подальшому, маючи на меті особисту вигоду, він використав їх на власний розсуд».

Після цього, повідомляє прес-служба прокуратури, посадовця було переведено на аналогічну посаду в іншу область. Однак це не дало йому можливості уникнути кримінальної відповідальності – правоохоронці цими вихідними повідомили йому про підозру.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією в м. Ужгороді) ТУ ДБР. Найбільш суворе покарання, передбачене законодавством за вказаний злочин, – позбавлення волі на строк до 5 років.

Як раніше писав enkorr, на Черкащині викрито шахрая, який заправлявся на АЗС за підробленими талонами, а в столиці поліцейські викрили групу шахраїв, які організували роботу підприємств із продажу неіснуючого пального.

Наше видання також повідомляло, що на Франківщині затримано чоловіка, який в інтернеті продав неіснуючі талони на пальне.

Нагадаємо, у місті Ізмаїлі Одеської області виявлено понад 6 тонн пального, ймовірно викраденого з суден Українського дунайського пароплавства.

Окрім того, на Буковині викрили групу, яка викрадала пальне з локомотивів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти