У початок

«КазТрансОйл» подав «транснєфті» заявку на транспортування 2023 р. 1,2 млн т нафти у Німеччину

Казахстанське АТ «КазТрансОйл» (КТО) подало у «транснєфть» заявку на транспортування 2023 року 1,2 млн тонн нафти до Німеччини. Про це з посиланням на прес-службу КТО повідомляє «Інтерфакс».

«КазТрансОйлом» спрямовано заявку на транспортування 2023 року 1,2 млн тонн казахстанської нафти за системою магістральних нафтопроводів ПАТ «транснєфть» за направленням пункту здачі нафти «Адамова застава» для подальшого постачання до Німеччини», — йдеться у відповіді КТО на запит агентства «Інтерфакс-Казахстан».

Транзит здійснюватиметься у рамках угоди між урядом Казахстану і рф від 7 червня 2002 року, додали у прес-службі.

«Варто зазначити, що з метою транспортування казахстанської нафти територією республіки білорусь між АТ «КазТрансОйл» та ВАТ «Гомельтранснафта Дружба» укладено й діє договір на надання послуг із транспортування нафти», — також повідомляє КТО.

Європейські компанії у зв'язку із планами зі зниження залежності від російської нафти звернулися до Казахстану із запитами про постачання сировини. Глава національної нафтогазової компанії «КазМунайГаз» (КМГ) Магзум Мірзагалієв повідомляв, що розглядає можливість пробного спрямування партії нафти в Німеччину в січні 2023 року на нафтопереробний завод у місті Шведті, що перебував у власності «роснєфті».

У вересні Федеральне мережеве агентство ФРН отримало під свій контроль дочірню структуру НК «роснєфть» — Rosneft Deutschland — та її частки у трьох нафтопереробних заводах: PCK Raffinerie (Шведт), MiRo (Карлсруе) і Bayernoil (Вогбург). На частку Rosneft Deutschland припадало близько 12% німецьких нафтопереробних потужностей, вона була одним із найбільших гравців на місцевому паливному ринку. Потужність НПЗ у Шведті становить 11,6 млн тонн нафтопродуктів на рік. Завод з етапу проєктування історично був пов'язаний із нафтопроводом «Дружба» й російськими родовищами нафти.

АТ «КазТрансОйл» — національний оператор Казахстану з магістрального нафтопроводу. Входить до групи АТ НК «Казмунайгаз», має диверсифіковану мережу магістральних нафтопроводів протяжністю 5,4 тис. км. Спрямовує нафту на казахстанські нафтопереробні заводи й на експорт у п'яти напрямках: нафтопроводи «Атирау—Самара» й «Казахстан—Китай», порт «Актау» (налив нафти в танкери), перевалка в систему КТК, залізниця (налив у цистерни).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти