У початок

Казахстанський «Казмунайгаз» у І півріччі знизив перероблення нафти на 12%

Державна компанія Казахстану «Казмунайгаз» (КМГ) знизила у першій половині 2024 року перероблення нафти на чотирьох казахстанських НПЗ на 2,5% – до 7,054 млн тонн, на румунських — на 36%, до 1,85 млн тонн, свідчать дані виробничих результатів компанії.

Зниження перероблення нафти на трьох НПЗ Казахстану пов'язане з проведенням тривалішого ремонту на Чимкентському НПЗ, ніж 2023 року. Завод Caspi Bitum скоротив перероблення через «слабку вибірку бітуму з боку дорожньо-будівельних компаній». Скорочення обсягів перероблення на НПЗ Румунії сталося через пізній запуск установки м'якого гідрокрекінгу на заводі Petromidia та його зупинку на плановий капітальний ремонт у березні поточного року.

Казахстанські НПЗ виробили у січні-червні 2024 року 6,465 млн тонн нафтопродуктів, що на 0,8% менше за показники першого півріччя 2023-го. Заводи KMG International у Румунії виробили у першій половині поточного року на 35% менше нафтопродуктів рік до року, що становило 1,818 млн тонн, що набагато менше порівняно з 2,796 млн тонн роком раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти