У початок

Казахстан зіткнувся з дефіцитом газу

Водії Шимкента – найбільшого за площею міста Казахстану – й Туркестанської області зіткнулися з дефіцитом скрапленого газу через скорочення плану постачань. Про це пише видання otyrar.kz.

Як повідомляє видання, така ситуація стала звичною для мешканців міста й області. У Міністерстві енергетики про ситуацію знають, кажуть, що постачання газу до регіону скоротилося, а автомобілів на газі стає дедалі більше.

Згідно з наведеними даними видання, у рамках плану відвантажень для Туркестанської області було виділено 11,949 тис. т газу при щомісячній нормі 14 тис. т, для Шимкента — 6,565 тис. т при необхідних 7,686 тис. т. Дефіцит становить близько 15%.

«Це очікувано, оскільки більшість автолюбителів переходить на газ. А в літній період заводи-виробники виходять на плановий запобіжний ремонт», — зазначає у повідомленні  Кайрат Сатимов, керівник управління департаменту газової промисловості МЕ РК.

Експерти прогнозують, що найближчим часом дефіцит газу, швидше за все, збережеться, що призведе до неминучого зростання цін.

Як повідомляв enkorr, Міністерство енергетики Казахстану закликає населення скоротити використання скрапленого газу як моторного палива і демонтувати з автомобілів газобалонне обладнання, вбачаючи його майбутнє як сировини для виробництва продуктів із високою доданою вартістю.   

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти