У початок

Казахстан вживає заходів для забезпечення експорту нафти на світові ринки

Казахстан вживає оперативних заходів для забезпечення сталого експорту нафти на світові ринки, заявив у четвер прем'єр-міністр республіки Аліхан Смаїлов. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Уряд вживає оперативних системних заходів для забезпечення стійкості експортних постачань нафти на світові ринки», – сказав Смаїлов на засіданні уряду республіки за участю глави держави.

З його слів, проводиться реформування системи виробництва й розподілу ПММ.

Як відомо, 11 липня краснодарський крайовий суд призупинив заборону перевалки нафти Каспійським трубопровідним консорціумом, замінивши заборону на 200 тис. рублів штрафу.

За рішенням приморського районного суду новоросійська від 6 липня 2022 р. КТК повинен був призупинити діяльність морського терміналу на 30 діб для усунення так званих порушень, виявлених ространснадзором.

КТК – основний експортний маршрут для казахстанської нафти, на неї припадає понад 80% від обсягів, що прокачуються трубопроводом. Потужність магістралі – 67 млн тонн нафти на рік.

Минулого тижня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на тлі можливого призупинення діяльності КТК доручив «КазМунайГазу» опрацювати оптимальні варіанти реалізації Транскаспійського міжнародного маршруту з метою диверсифікації постачання казахстанської нафти.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти