У початок

Trafigura вийшла з найбільшого нафтового проєкту росії

Сінгапурська «дочка» швейцарського трейдера Trafigura продала свою частку в найбільшому нафтовому проєкті Роснєфті – Восток Ойл. На сайті Trafigura повідомляється, що її викупила компанія Nord Axis з китайського Гонконгу.

«Частку Trafigura у Восток Ойл, включно з пов’язаною банківською позикою, придбала Nord Axis Limited, незалежна торгова компанія, зареєстрована в Гонконзі», – йдеться у повідомленні.

Вартість угоди не повідомляється.

Тrafigura придбала 10%-ву частку у Восток Ойл 2020 року за $7 млрд.

Наприкінці 2021 році до проєкту приєднався найбільший світовий нафтотрейдер Vitol, придбавши за 3,5 млрд євро 5%-ву частку. Через напад Росії на Україну компанія також вирішила переглянути свою інвестицію і вже домовилась про її продаж неназваному покупцю.

Роснєфть у 2020 році розпочала масштабне освоєння родовищ на Таймирі, що на півночі Сибіру. До проєкту Восток Ойл входять родовища із запасами понад 1 млрд тонн нафти. Потенціал видобутку рідких вуглеводнів у межах проєкту мав становити 115 млн тонн на рік, обіцяла компанія.

Нагадаємо, наприкінці лютого від співпраці з Роснєфтью відмовився її найбільший західний партнер – компанія BP. Вона заявила, що позбудеться своєї частки у Роснєфті у зв'язку з нападом Росії на Україну. Тоді ж її представники вийшли з ради директорів Роснєфті.

У травні з усіх спільних із Роснєфтью проєктів вийшла найбільша нафтова компанія Норвегії Equinor.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти