У початок

Казахстан хоче створити власний поромний флот

Казахстан планує створити власний поромний флот, а в порту «Актау» організувати контейнерний хаб. Про це повідомив представник комітету транспорту Міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану Касим Тлепов на брифінгу, передає «Бізнес.Цензор».

«У планах ми маємо намір будівництва власного поромного флоту. У довгостроковій перспективі хочемо довести їх (поромів – ред.) кількість до 10 одиниць», – сказав Тлепов.

Він зазначив, що Казахстан поступово нарощує контейнерний потік, у зв'язку з чим планує будівництво контейнерного хабу в порту «Актау».

Для досягнення цієї мети відомство вже опрацьовує питання залучення міжнародних транспортно-логістичних компаній, наприклад PSA International. Крім того, планується залучити таких світових контейнерних операторів, як COSCO Shipping і Maersk.

«Уже певні напрацювання з ними йдуть. Це дасть нам змогу залучити їхній контейнерний парк і значно збільшити наші транзитні й експортні можливості», – повідомив Тлепов.

За даними відомства, наразі Казахстан має власний торговий флот, зокрема чотири суховантажні машини, які працюють на Каспійському морі. До кінця року національний морський перевізник «Казмортрансфлот» планує ввести в експлуатацію ще два контейнеровози. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти