У початок

Казахстан планує розширити виробничі потужності Шимкентського НПЗ

Казахстан планує збільшити виробничу потужність Шимкентського нафтопереробного заводу з 6 млн до 12 млн тонн на рік. Про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на саміті «Центральна Азія–Китай» у Сіані.

Він зазначив, що існують значні резерви для співпраці в енергетичному секторі, зокрема у нафтогазовому секторі.

«У зв'язку зі зростанням споживання нафтопродуктів планується також збільшення виробничого потенціалу Шимкентського нафтопереробного заводу з 6 до 12 мільйонів тонн на рік. Пріоритетним напрямом для Казахстану також є розвиток газопереробних потужностей і газотранспортної системи», — цитує Trend Токаєва.

Більше того, в рамках збільшення експорту казахстанської нафти країна планує збільшити пропускну спроможність нафтопроводу «Казахстан-Китай». Також на порядку денному питання збільшення пропускної спроможності існуючих нафтопроводів «Атирау–Кенкіяк» і «Кенкіяк–Кумколь».

«У зв'язку з цим для нас велике значення мають будівництво другої нитки магістрального газопроводу «Бейнеу–Бозой–Шимкент», а також будівництво газопереробного заводу на родовищі Кашаган потужністю 4 млрд куб. м на рік. Сподіваємось на подальшу підтримку китайських друзів у просуванні цих значущих проєктів регіонального масштабу», — сказав Касим-Жомарт Токаєв.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти