У початок

Казахстан експортуватиме нафту під власною назвою KEBСO на тлі санкцій щодо рф

Національна компанія «КазМунайГаз» (КМГ) й інші казахстанські нафтові компанії експортуватимуть нафту під назвою KEBСO (Kazakhstan Export Blend Crude Oil). Про це повідомив заступник голови правління КМГ Даурен Карабаєв, передає «Інтерфакс-Казахстан».

«З червня-місяця КМГ й інші казахстанські компанії вирішили, що у супровідних документах, у сертифікаті про походження нафти буде зазначено KEBСO, щоб наголосити, що ця нафта має казахстанське походження, щоб у покупців не виникало питань», — сказав він на брифінгу у вівторок.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що Казахстан у зв'язку із запровадженням санкцій проти росії змінить назву марки нафти, що експортується через російські морські порти, щоб відокремити її від нафти російського походження й уникнути санкційних ризиків і проблем із фінансуванням.

«КазМунайГаз» є казахстанським національним оператором з розвідки, видобутку, переробки і транспортування вуглеводнів, що представляє інтереси держави у нафтогазовій галузі. 90,42% акцій компанії належать держфонду «Самрук-Казина», 9,58% – Національному банку Казахстану.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти