У початок

Катар веде перемовини про можливу купівлю частки «роснєфті» у німецькому НПЗ

Катар веде перемовини з урядом Німеччини щодо можливої купівлі російської енергетичної групи «роснєфть» у німецькому нафтопереробному заводі (НПЗ) PCK Schwedt, який Берлін узяв під опіку після повномасштабного вторгнення росії в Україну, повідомляє Business Insider.

2022 року Берлін передав німецькі активи «роснєфті» під опіку, все ще поступаючись певним контролем російській групі над продажем активів. Минулого року позов «роснєфті» про оскарження прав Берліна на активи провалився в суді. Поточний термін опіки закінчується 10 вересня.

Міністерство економіки Німеччини повідомило Reuters, що до того часу «прийме своєчасне рішення» щодо подальших кроків.

Відносини між росією й Заходом зіпсувалися після повномасштабного вторгнення рф в Україну у лютому 2022 року, і Німеччина вжила заходів для зміцнення своєї енергетичної безпеки після того, як дійшла висновку, що раніше вона занадто сильно покладалася на москву.

«роснєфть» володіє 54,17% акцій PCK Schwedt, яка традиційно постачає 90% палива, що використовується в столиці Німеччини – Берліні.

У березні уряд Німеччини заявив, що «роснєфть» почала продаж своїх німецьких активів і хоче завершити процес до вересня.

російські ЗМІ оцінюють активи «роснєфті» в Німеччині приблизно в $7 млрд.

НПЗ також є співвласником Shell й Eni. У грудні Shell оголосила про продаж своєї частки в 37,5% НПЗ британській Prax Group.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти