У початок

рф засекретила дані з виробництва палива після атак на НПЗ

Влада росії вирішила накласти гриф «секретно» на нову порцію даних про випуск палива в країні після серії атак по нафтобазах і нафтопереробних заводах (НПЗ). Про це повідомляє російське видання The Moscow Times.

З опублікованої в середу доповіді росстату – російського органу статистики – про промислове виробництво було вилучено цифри про випуск у країні дизельного пального, мазуту, а також скрапленого пропану і бутану. Ці дані більше не публікуються «на підставі рішення уряду рф», повідомило відомство.

Раніше, наприкінці травня, росстат засекретив статистику з випуску автомобільного бензину. Міненерго рф пояснювало це рішення геополітичною ситуацією і загрозою «маніпулювання ринком».

Рішення засекретити ще більше даних відбулося через два дні після вибуху на омському нафтопереробному заводі – найбільшому НПЗ в росії.

Унаслідок аварії на НПЗ, який випускає десяту частину бензину і дизелю в країні, було зупинено установку первинної переробки нафти АВТ-11. У результаті завод втратив 41% своєї потужності, розповіло Reuters знайоме із ситуацією джерело.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня Сили оборони завдали ударів по трьох об’єктах на території росії – уразили дві нафтобази у ростовській і кіровській областях, а також польовий артилерійський склад угруповання російських військ у Воронезькій області.

Вибух, який стався 26 серпня на омському НПЗ, вивів з ладу майже половину потужностей підприємства.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти