У початок

Катар спільно з Exxon, Total, Shell і ConocoPhillips займуться розширенням потужностей з виробництва СПГ

Катар обрав Exxon Mobil Corp, TotalEnergies SE, Royal Dutch Shell і ConocoPhillips як партнерів у розширенні найбільшого у світі проєкту з виробництва скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Зазначається, що розширення Північного родовища North Field South (NFS) збільшить виробництво СПГ у Катарі на 64% до 2027 р., зміцнить його позицію провідного у світі експортера СПГ й допоможе гарантувати довгострокові постачання газу в Європу.

Державна компанія Qatar Energy (QE) вирішила самостійно ухвалити остаточне інвестиційне рішення для розробки проєкту розширення Північного родовища вартістю $30 млрд, але відкрила прийом заявок на пошук партнерів, які розділять фінансовий ризик розробки.

Чотири компанії, які вже є частиною існуючого виробництва СПГ у Катарі, подали заявки у травні 2021 р. разом із новими учасниками Chevron Corp та італійською Eni.

Чотири джерела підтвердили, що Exxon і Total були серед переможців, а одне джерело повідомило, що Shell і Conoco братимуть участь у проєкті.

Exxon, Total і ConocoPhillips відмовилися від коментарів.

Зі слів одного з джерел, попри те, що рішення вже ухвалено, офіційне оголошення переможців може бути зроблено лише наприкінці цього місяця.

QE заявила, що проведе прес-конференцію і церемонію підписання 12 червня, не повідомивши жодних подробиць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти