У початок

Канадська Circle K недооцінює доходи через зниження попиту на пальне

Alimentation Couche-Tard Inc., найбільший роздрібний торговець Канади й оператор мереж Circle K та Couche-Tard, повідомила про прибуток нижчий, ніж очікувалося. Така ситуація склалася на тлі зниження продажів палива.

Оператор цілодобових магазинів і АЗС, що базується в Лавалі (Квебек), повідомив про виторг обсягом $12,9 млрд за ІV фінансовий квартал, що закінчився 28 квітня, що перевищило середню оцінку аналітиків. Але прибуток на акцію в 48 канадських центів не виправдав очікувань інвесторів.

Роздрібний торговець, який управляє або має ліцензійні угоди з більш ніж 16,7 тис. магазинів у 29 країнах і 47 штатах США, отримує більшу частину своїх доходів шляхом продажу палива. Компанія була зосереджена на збільшенні своїх доходів у цьому сегменті, нещодавно придбавши європейські заправні станції TotalEnergies SE, повідомляє Bloomberg. У той час як рентабельність із палива в США в ІV кварталі трохи перевищила середню оцінку аналітиків за минулий квартал, загальний виторг від продажу палива в США впав на 8,8% порівняно з попереднім роком на тлі зниження попиту.

Компанія Couche-Tard також зіткнулася з падінням продажів товарів у тих же магазинах, оскільки споживачі стикаються з підвищеною інфляцією й обмежують дискреційні витрати.

«Без сумніву, це був складний квартал зі стійкою інфляцією і тиском, що триває на споживачів, які ретельно стежать за своїми витратами», — сказав головний виконавчий директор Брайан Ханнаш у звіті про прибутки й збитки компанії.

Акції Alimentation Couche-Tard зросли цього року на 1,9% за підсумками закриття вівторка, не дотягнувши до зростання на 4% S&P/TSX Composite за той же період.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти