У початок

Кабмін надав держгарантію за кредитом ЄБРР для «Нафтогазу» на €300 млн

Кабінет міністрів надав державну гарантію щодо кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на 300 млн євро НАК «Нафтогаз України» для екстреної закупівлі природного газу.

Відповідне рішення закріплено постановою уряду №760 від 7 липня 2022 року, текст якої оприлюднили на Урядовому порталі, повідомляє «Бізнес.Цензор».

Також Кабмін уповноважив міністра фінансів підписувати документи щодо надання держгарантії. Обсяг плати за надання державної гарантії встановлюється на рівні 0,5% річних обраної й непогашеної суми кредиту.

Як відомо, наприкінці травня Кабмін погодив залучення НАК «Нафтогаз України» кредиту від ЄБРР обсягом до 300 млн євро із погашенням до 25 березня 2024 року. Залучені кошти буде спрямовано на закупівлю природного газу з метою задоволення повних потреб українських споживачів в енергоресурсах.

Як повідомлялося, раніше заступник голови ЄБРР в Україні Ірина Кравченко анонсувала наміри банку виділити кредит для «Нафтогазу України» обсягом 300 млн євро для закупівлі газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти