У початок

Кабмін Литви схвалив поправки, що забороняють постачання в країну газу з рф

Уряд Литви в середу схвалив поправки, що забороняють імпортувати в Литву російський природний газ, йдеться у повідомленні Міненерго.

Тепер цей документ має затвердити сейм (парламент), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідно до поправок до закону про природний газ, газопередавальною системою країни й терміналом скрапленого природного газу (СПГ) зможуть користуватися лише постачальники з країн, які не становлять загрози національній безпеці, за винятком постачальників, які транспортують газ транзитом у калінінградську область росії.

«Ухвалення запропонованих поправок забезпечить національну й енергетичну безпеку Литви, надійне і безперебійне постачання литовським споживачам природного газу, а також змогу приймати на терміналі СПГ максимальну кількість великих партій СПГ, що допоможе повною мірою використати можливості терміналу для надійного й безпечного постачання природного газу», — наводяться у повідомленні слова литовського міністра енергетики Дайнюса Крейвіса.

Оператор Клайпедського терміналу СПГ Klaipedos nafta припинив прийом вантажів «новатеку» (рф) на початку березня. Крім того, з квітня Литва повністю відмовилася від постачання російського газу трубопроводом, домагаючись повної незалежності від «газпрому».

Наразі російський газ продовжує йти через Литву транзитом до калінінградської області, але в іншому технічному режимі, ніж зазвичай: забезпечується лише передача необхідного для транзиту обсягу газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти