У початок

З Києва у Миколаїв: трейдери закривають дефіцит ДП на півдні

Також є російською мовою

Через затримки морських постачань дизельного пального оператори південних областей України змушені шукати нові джерела постачання ресурсом, повідомляють у Консалтинговій групі «А-95».

«Попри те, що зараз спостерігається пік попиту, дістати ресурс проблемно. З пропозиціями в крупному гурті в Миколаєві ніхто не виходить. Що стосується дрібного гурту, то тут кожен намагається дістати пальне, звідки тільки можна», – нарікає один із опитаних трейдерів.

За його словами, окремі компанії везуть мозирський ресурс у Миколаїв із Києва. За даними «А-95», ціна такого продукту озвучувалася в межах 25,05 грн/л, включаючи логістичні витрати. Там же компанія «Кворум» пропонувала ДП виробництва Кременчуцького НПЗ за 25,25 грн/л.

«Укрпалетсистем» виходила з пропозиціями білоруського дизпального у дрібному гурті за 25,20 грн/л у Миколаєві, Херсоні й Одесі.

Тим часом, найвигідніші пропозиції на сьогодні надходили з Одеси, де, в основному, виставляли турецький ресурс. Зокрема, «Укртатнафта» пропонувала цей продукт за 24,62 грн/л, а «Альянс Енерго Трейд» і «Кворум» – за 24,90-25,00 грн/л.

Очікується, що ситуація із забезпеченням дизпальним південних областей повністю вирішитися вже на початку наступного тижня. Зокрема, завтра, 30 липня, компанія ОККО очікує постачання 6 тис. т індійського дизеля на свою перевалку в порт Херсона, а 2 серпня Coral Energy здійснить танкерне постачання 30 тис. т іспанського дизпального у Миколаїв, яка повинно було прибути ще 28 липня.

Крім того, під кінець наступного тижня очікує прибуття чергового танкера і «Укратнафта». При цьому варто відзначити, що поки єдину пропозицію на півдні у крупному гурту озвучує компанія «Фідея», збираючи заявки по ціною 28 400 грн/т з постачанням на початку серпня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти