У початок

Insa Oil потрапила під приціл СБУ

Відвантаження дизельного пального з міста Білозема (Болгарія), де розташовані нафтобаза й НПЗ компанії Insa Oil, з 2 листопада потраплять під поглиблену перевірку. Відповідну вимогу Енергетичній митниці спрямувала Служба безпеки України (СБУ). Про це enkorr повідомило джерело в ринкових колах.

Таким чином, Білозем потрапив у список терміналів, які, за інформацією СБУ, залучені до постачання російського дизельного пального або його сумішей в Україну. Перший перелік налічував 32 базиси, зокрема молдавський Джурджулешти й основні болгарські базиси відвантаження Русе, Бяла, Бургас, Половдів тощо, і був надісланий на Енергомитницю 6 жовтня 2023 р.. Термінал і завод у Білоземі у список не потрапив.

У своєму листі СБУ просить Енергетичну митницю проводити поглиблену перевірку партій, що надходять із вказаних базисів, зокрема і відбір зразків для аналізу. Як повідомляв enkorr, через вимогу СБУ від 6 жовтня на розмитненні затрималися біля 190 бензовозів з ДП, які були відправлені з болгарських базисів.

За даними Консалтингової групи «А-95», компанія Insa Oil — найбільший імпортер російського дизельного пального й газойлів. Трейдер отримує російські дистиляти через морський термінал у Бургасі.

З 1 по 29 жовтня з Білозема в Україну було постачено 5,84 тис. тонн дизельного пального, з яких 5,44 тис. тонн — виробництва Insa Oil.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти