У початок

Імпорт скрапленого газу за 25 днів липня скоротився на 10%

Також є російською мовою

Постачання автогазу за 25 днів липня склали 102 тис. т, що менше від обсягів аналогічного періоду червня на 12 тис. т. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Основним чинником стало зниження постачань найбільших російських виробників. Зокрема, спостерігається затримка відвантажень ресурсів «Роснафти»: за звітний період імпортовано 15,2 тис. т, що вдвічі менше від плану постачань. За словами трейдерів, анонсовані на липень 37 тис. т буде постачено в Україну, однак частково вони перейдуть на серпень.

Нагадаємо, що Socar New Energy з липня почав постачання СВГ «Роснафти» за довгими договорами. Загалом було продано 37 тис. т/міс. з премією $25/т до середньомісячного значення котирування Argus daf Brest. Варто відзначити, що нещодавно список імпортерів ресурсу «Роснафти» поповнила компанія «Маддокс-Україна», яка виходить у гуртовий сектор внутрішнього ринку.

Постачання другого великого виробника – «Лукойла» – скоротилися на 29% і склали 10,7 тис. т через збій постачань ШФЛУ на Пермський НПЗ. За інформацією enkorr, зниження постачань у липні не буде компенсовано, а ясності щодо серпневих відвантажень поки немає.

Водночас зросли закупівлі спотового ресурсу в РФ. Так, за звітний період було імпортовано 6,2 тис. т СВГ «ІНК». Основний одержувач – «Євромін Енерджі» (4 тис. т), 1,6 тис. т ресурсу оформив «Західекотоп» і 0,6 тис. т – «Укрдніпрогаз». Збереглися постачання «Омського каучуку» – 4,5 тис. т (+ 7%). Також збільшилися і спотові постачання з перевалок «Газенергомережі» в два рази – до 3,2 тис. т.

Імпорт казахстанського ресурсу скоротився на 9% і склав 34 тис. т. Відвантаження «ТШО» скоротилися на 2,5%, склавши 31,5 тис. т. Спотові постачання від інших постачальників з Казахстану склали 2,5 тис. т.

Імпорт з Білорусі знизився на 28% і склав 13,7 тис. т. «Білоруснафта» скоротила обсяги відвантажень на третину – до 7 тис. т. Обсяги БНК у липні склали 3,5 тис. т (+17%). Крім пропан-бутанової фракції, в липні з Мозирського НПЗ також було постачено 700 т бутан-бутиленової фракції.

Постачання автотранспортом через західний кордон скоротилися на 40% і склали 7 тис. т. Крім того, 550 т бутан-бутенової фракції виробництва чеського Unipetrol RPA залізничним транспортом імпортувала «Надєжда».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти