У початок

Імпорт скрапленого газу зростає. Відновилися постачання «Роснафти»

Також є російською мовою

Постачання автогазу за імпортом упродовж 6-ти днів червня склали 27 тис. т, що більше від обсягів аналогічного періоду травня на 3,5 тис. т. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Імпорт СВГ з Росії виріс утричі й склав 10,7 тис. т, зокрема 1 тис. т ресурсу «Роснафти». Так, 900 т було постачено на адресу «Катма Груп» (входить до групи «БРСМ-Нафта») і 100 т – для «Сокар Україна». За даними enkorr, СВГ «Роснафти» також очікує низка інших трейдерів. Як повідомлялося раніше, новим оператором постачань нафтопродуктів «Роснафти» в Україну стала компанія Socar New Energy. На травень-червень компанія вийшла з продажем палива на споті, постачання за TERM-контрактами можуть розпочатися в липні.

До 5 тис. т наростив відвантаження Пермський НПЗ «Лукойла», який частину травня провів на ремонті. У червні Пермський НПЗ планує вийти на регулярні 17 тис. т ресурсу для українського ринку.

Спотовий ресурс ыз РФ, як і раніше, надходить від «Сургутнафтогазу» і «Омського каучуку» (1,8 тис. т і 0,8 тис. т відповідно). 130 т ресурсу Сургутського ЗСК імпортувала «БРСМ-нафта».

Імпорт казахстанського ресурсу скоротився на 30% і склав 8 тис. т. ТШО скоротив відвантаження до 7 тис. т, які припали на всіх контрагентів, за винятком «Авантажа», який, навпаки, наростив імпорт казахського газу на 65% (до 2,2 тис. т). Основне зниження припало на «Надєжду». За інформацією enkorr, скорочення пов'язане з перевиконанням плану з імпорту газу ТШО в травні. Оператори повідомляють, що в кінці травня на деяких ГНС «Надєжди» утворилися невеликі черги вагонів, які очікують на розвантаження.

Імпорт з Білорусі залишився на рівні минулого місяця і склав 5,2 тис. т. «Білоруснафта» зберігає темпи відвантажень і постачила за 6 днів червня 2,3 тис. т. Обсяги газу Мозирського НПЗ, які доїжджають, у червні склали 840 т. Нагадаємо, що з 1 червня по 10 липня Мозирський завод зупинено на ремонт, на цей період експортні відвантаження СВГ буде припинено.

Постачання СВГ через західний кордон склали 3,1 тис. т, показавши зниження на 19%. Основним джерелом стали постачання з Литви (1,1 тис. т).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти